Ahogyan tavaly is, idén eljutottam a nyíregyházi találkozóra. Ki sem hagytam volna. Idén lehetőségem volt már csütörtök napközben megérkezni, igaz nem egyből a találkozó helyszínére mentem, hanem Zoli barátomékhoz Levelekre.

A délutáni program ebéd, kávé, desszert majd pedig begurulás Nyíregyházára a rendezvény helyszínére. Elfoglaltuk a szállást és körbejártuk az új helyszínt, mivel idén egy új campingre esett a rendezők választása. A szállás, egy szoba, elég szerény, az ágy borzasztóan "kátyús" volt.

Másnap, mivel még csak péntek volt egy Nyírségi túrát szerveztünk magunknak, Mátészalka, Túristvándi, Szatmárcseke, Kölcse majd vissza Nyíregyháza. Közel 200 kilómétert autóztunk aznap, már sötétedett mire újra Nyíregyházára értünk. Én személyes szerint nagyon elfáradtam, elég nagy volt a hőség is aznap.

fiat500-bzs 2012.08.30. 22:00

szakirodalom #2

A gyulai bolhapiacon már többször láttam érdekes autóvillamossági és műszaki könyveket. Sikerült is kinéznem magamnak pár kiadást, ezeket ajánlanám a figyelmetekbe.

konyv-02_resize-150.jpg konyv-01_resize-150.jpg konyv-03_resize-150.jpg

Ahogy azt egy korábbi bejegyzésben ajánlottam a figyelmetekbe, június végén került megrendezésre a ceglédi Furfangos Járművek Randevúja. Kíváncsi voltam milyen lesz a rendezvény, mert tudtam, hogy tényleg számítani lehet különleges (ha nem is minden esetben veterán) járművekre. Illetve nem utolsó sorban szintén Fiat 500-as Tamás barátomat is meg szerettem volna már látogatni, régóta ígértem neki, hogy elmegyek hozzá 500-assal.


Péntek délben indultam Békéscsabára (dolgozni is a Fiattal mentem), volt egy rövid megállóm Gyomaendrődön, majd pedig útközben a szajoli Fiat 500-as ismerősömet is meglátogattam.

Az út mondhatni eseménytelenül telt, bár nagyon meleg volt. Ceglédre érve elsőként Tamáshoz autóztam el, majd pedig elugrottunk enni valamit. Zoli barátom, aki szintén 500-as tulajdonos Kecskemétre tartott, hogy felvegye az autóját, este 6-7 órára volt várható, hogy oda érkezik. Megbeszéltük, hogy bár csak 7 óra után ér le Kecskemétre, én azért elé megyek. A Cegléd-Kecskemét út egészen kellemes, a Nagykőrös előtti szakasz nagyon hangulatos, fákkal kísért lágy kanyarok, és már a nap sem tűzött úgy, mint napközben. Igazán jót autókáztam. Az út egy bő fél óra volt, 7 óra után egy kicsivel értem oda, a TESCO előtt vártam Zoliékra.kecskemet_resize.jpg

Nem sokkal később megérkeztek Zoliék, átpakoltak Mankába és indultunk Albertirsára, mert hogy ott aludtunk Brigi nagyapjánál (Brigi és Balázs, akik szintén jöttek, Zoli barátai).

kecskemet-02_resize.jpg

Albertirsára már egészen későn, valamikor 9 óra után érkeztünk. Egy kis sörözgetés és beszélgetés, majd pedig alvás. Nem kellett altatni.

Reggel frissen és üdén ébredt a társaság, akár a kocsik.

albertirsa-01_resize.jpg

Sajnos elég későn sikerült csak Ceglédre indulnunk, így megint nagyon meleg volt már, de hát a nyár már csak ilyen. Mire oda értünk már majdnem dél lehetett, és elég sokan voltak már. Regisztráltunk, majd pedig beparkoltunk a helyünkre.

cegled-01_resize.jpg

Ha jól emlékszem mindösszesen 7 darab 500-as jött el a találkozóra. Nagyon aranyosak voltak így együtt. Nagyon sok régi motor volt, illetve jó pár régi Volkswagen kisbusz (amiket egyre jobban kedvelek).

A nap végén ellátogattunk az albertirsai strandra, este pedig megint sörözés és hússütés volt a program. Nagyon jól telt a nap.

Vasárnap úgy 10 óra körül indultam, délután 2-re értem haza. Kellemes hétvége volt, jó volt 500-as barátokkal találkozni.

Ajánlom figyelmetekbe a galériát a szép és részletes képekkel!

http://www.fiat500f.nl/